fredag 27 augusti 2010

dierks bentley - up on the ridge


Dierks Bentley har sedan sin debutplatta 2003 släppt en radda album. Jag har i princip inte lyssnat på något av dem och hade därför noll förväntningar på hans senaste.

Första låten heter precis som albumet Up on The Ridge och är en rivig liten rackare som gör att man helt klart misstänker att den här Dierkspojken kanske har något visst.

Resten av plattan bekräftar denna misstanke för jäklar va bra han är. Soundet är mer bluegrass än renodlad country och det går ju såklart hem hos en som diggar ljudet av banjo, fiol och mandolin. Gör man inte det kan jag tänka mig att Up On The Ridge lätt blir lite för mycket av det goda.

På tre av låtarna gästar The Punch Brothers och ger dessa en extra krydda. Bland annat har de och Bentley lyckats med att förvandla U2-låten Pride (In The Name of Love) till bluegrass. På Bad Angel gästar country superstars Miranda Lambert och Jamey Johnson. Låten är rätt jobbig men det är alltid kul med såna här samarbeten stora artister emellan.

Det är mycket schvung på Up On The Ridge och det är egentligen bara Draw Me A Map och Down In The Mine som är mer åt det lugna hållet. De är fantastiskt bra dock så att de är bara två till antalet är förlåtet.

Bentleys senaste är helt klart en glad överraskning och jag kan faktiskt inte hitta mycket att klaga på.

Bästa låtarna: Fallin' For You, Senor, Draw Me A Map, You're Dead To Me

Betyg: 4,5 (av 5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar